Transkraniaalinen magneettistimulaatio

Olisin todella kiinnostunut transkraniaalisesta magneettistimulaatiosta. Miten minun on mahdollista saada kyseistä hoitoa, tai oikeastaan miten kannattaa edetä asian suhteen? Olisiko mahdollista, että lupautuisin koehenkilöksi lääketieteelliseen kokeeseen tai muuhun, ja onko sinun kauttasi mahdollista pyrkiä tämän kaltaiseen hoitoon äänten kuulemisen vuoksi? Minulla on sairaskuluvakuutus olemassa, joten kustannukset eivät varmaan tulisi kovin korkeaksi kyseisessä asiassa. Kiitos kovasti neuvostasi!

Hyvä kysyjä,

Kyseisestä hoitomuodosta on tähän mennessä ollut enemmän kokeellista käyttöä, vaikka hyviä tuloksia on saatu. Transkraniaalista magneettistimulaatiota on mahdollista saada ainakin HUS-piirin ja TAYS:n alueella, kenties muissakin yliopistosairaaloissa, tuskin muualla.

Minulla ei ole tietoa, että onko hoitoa käytetty Suomessa äänteenkuulemiseen, mutta uskoisin, että halukkuutta asian hoitamiseen voisi olla. Käytännössä se tapahtuu siten, että pitää saada lähete psykiatrian yksikköön joko terveyskeskuksesta tai mielenterveystoimistosta tai psykiatrian poliklinikalta. Minun kautta ei pääse tuollaiseen hoitoon, vaan kannattaa ottaa yhteyttä aiemmin mainittujen paikkojen kautta.

Ystävällisesti,
Jorma Aarnio
Psykiatrian erikoislääkäri

Kategoriat:

Yleistä Skitsofreniasta

Skitsofrenia ja elämäntavat

Skitsofrenian hoito

Skitsofrenian oireet

Skitsofrenian periytyminen

Skitsofrenian tutkimukset

Tuki sairauden aikana

Jorma Aarnio, psykiatrian erikoislääkäri